Blog

Vakantiegeld actie voor epilepsie medicijnen

Laat een kind in Guinee-Bissau meedelen en ontvang gratis de cd ‘Een Koninklijk kind’.

Voor € 30,- ontvangt een kind in Guinee-Bissau een jaar lang epilepsie medicijnen.

In Guinee-Bissau leven vooroordelen over handicaps. Een handicap is een vloek. Er is angst voor mensen met een handicap. De gedachte leeft dat personen met epilepsie bezet zijn met demonen. Als ze een aanval hebben, wordt er met stenen gegooid naar de persoon in kwestie, met de gedachte dat de demonen op de vlucht gaan. Deze en nog veel meer mythen doen de ronde. De mensen met een beperking staan aan de zijlijn en zijn over het algemeen niet geïntegreerd in de samenleving.

Het team van Jedidja is werkzaam in Guinee-Bissau en richt zich op het kinderevangelisatiewerk en de begeleiding van kinderen en jongeren met een handicap. Daarbij gaan we de dorpen in voor voorlichting en begeleiding, in combinatie met een mogelijke behandeling en het verstrekken van medicatie voor epilepsie. Met als doel vooroordelen en mythen te ontrafelen, dat er meer kennis komt over handicap en ziekte, dat men zich bewust wordt van het feit dat een beperking geen besmettelijk ziekte is, waardoor de angst vermindert, de zorg verbetert en er gewerkt wordt aan een inclusieve samenleving.

Met uw bijdrage maakt u dit mogelijk!

QR Code Betaalverzoek

Bekijk de flyerStichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

IBAN

IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
KVK: 4102 4606

ANBI Status

Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

Download:
Overeenkomst periodieke gift
Advertentiekaart (bedrijven)

Openingstijden

Zondag Gesloten
Maandag 08:30–17:00
Dinsdag 08:30–17:00
Woensdag 08:30–17:00
Donderdag 08:30–17:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten