Blog

Fietsactie Jedidja

Fietspuzzeltocht voor medicijnen tegen epilepsie

In het vuur gegooid omdat je epilepsie hebt? Aan de voet van een termietenberg gelegd omdat je een beperking hebt? Bij de zee neergelegd, zodat je door de vloed wordt meegenomen, omdat je bezeten bent door de duivel? Is dit Middeleeuws?

Nee, helaas komt dit in Guinee-Bissau nog regelmatig voor.

Jedidja, een project van stichting Kimon, richt zich op kinderen en jongeren met een handicap in dit West-Afrikaanse land. Wie in Guinee-Bissau een handicap heeft, hoeft niet te rekenen op hulp uit de omgeving. Ze denken dat deze kinderen van de duivel zijn. Familieleden en buren schamen zich voor hen en vinden kinderen met een handicap waardeloos en nutteloos. Het team van Jedidja onder leiding van Gerda Klaver en Marianne van Helden begeleiden, samen met hun vrijwilligers, ruim 500 kinderen en jongeren met een beperking in hun thuissituatie. Dit d.m.v. voorlichting, medicijnen, hulpmiddelen zoals rolstoelen en aangepast onderwijs. De medicijnen tegen epilepsie zijn erg duur en vormen een grote belasting op de begroting.

Dit mooie project kunt u steunen:
Fietspuzzeltocht voor medicijnen tegen epilepsie
Wanneer: D.V. Donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag.
Waar: Witte Kerk, Kruislaan 52, 2131 WE Hoofddorp.
Parkeerterrein achter de kerk
Tijd: Vertrek tussen 14.00 uur en 15.00 uur.
Kosten 3,50 p.p. Per gezin met meer dan 3 kinderen 15 euro.

Meldt u zich aan voor deze mooie tocht van ca. 20 km? Er is een post onderweg waar u even kunt uitrusten en iets lekkers kopen. Tussen 17.00 uur en 19.00 eten we gezamenlijk lekkere broodjes kroket en/of frikandel tegen een kleine vergoeding.

Aanmelden graag vóór 13 mei!

nieuwenhuisnelleke@kliksafe.nl Tel.nr. 06-1940 4915

Kunt u niet fietsen, maar wilt u wel meehelpen aan deze medicijnenactie? Klik dan hier om uw gift over te maken!

 Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

IBAN

IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
KVK: 4102 4606

ANBI Status

Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

Download:
Overeenkomst periodieke gift
Advertentiekaart (bedrijven)

Openingstijden

Zondag Gesloten
Maandag 08:30–17:00
Dinsdag 08:30–17:00
Woensdag 08:30–17:00
Donderdag 08:30–17:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten