Familie Blok | <span style="font-size: 18px;font-weight: normal;">Guinee-Bissau, Jedidja</span>

  • Kimon
  • Familie Blok | <span style="font-size: 18px;font-weight: normal;">Guinee-Bissau, Jedidja</span>
Familie Blok

Familie Blok | Guinee-Bissau, Jedidja

  • € 164.585,57 Gedoneerd
  • € 190.156,00 Doelstelling
  • 83 Donateurs
86.55% opgehaald

Over de campagne

Over de missie
‘Neem ons leven, laat het Heer’, toegewijd zijn aan Uw eer!’

Voorstellen
Wij zijn Jos en Jolena Blok, sinds 2013 gelukkig getrouwd en gezegend met twee kinderen: Jannafien (2016) en Jan-Onno (2017). Tot december 2021 woonden we in ’s-Gravenpolder. Sinds april 2020 zijn we benoemd als veldwerkers voor stichting Kimon. In decemer 2021 zijn we naar Guinee-Bissau vertrokken met het uiteindelijke doel: wijs kinderen de Weg, het Evangelie aan kinderen in Guinee-Bissau.

Achtergrond
Jos heeft de opleiding bouwkunde aan TU Eindhoven gevolgd en is de laatste jaren werkzaam als brandveiligheidsadviseur. Vanaf zijn opleiding en de laatste jaren hield hem steeds meer de vraag bezig: ‘Is dit het nu? Carrière maken, meer geld verdienen en leven voor luxe terwijl intussen mensen tekort hebben aan primaire levensbehoeften en het Evangelie missen? Hoe kan ik met mijn opleiding, ervaring en talenten daarin iets betekenen?’ Jolena heeft de Pabo en HBO pedagogiek gevolgd. Een aantal jaar is ze werkzaam geweest in het onderwijs en de laatste jaren, naast hoofdzakelijk de zorg voor hun kinderen, is ze werkzaam als ambulant hulpverlener in de opvoedingsondersteuning. Voor haar afstudeerproject op de Pabo is ze vijf weken naar de binnenlanden van Gambia geweest. Daar heeft ze samen gewerkt met de lokale bevolking en is een verlangen gegroeid om in Afrika dienstbaar te mogen zijn.

Een deur geopend
Hoe kunnen we onze gekregen talenten, kwaliteiten en ervaringen inzetten tot Gods eer en ten dienste van onze naaste? Deze vraag heeft ons lang beziggehouden. Het was een zoektocht, die we samen biddend gingen, naar de weg die de Heere voor ons heeft. Waar andere deuren dichtgingen, werd er een deur naar Guinee-Bissau voor ons geopend. De bezwaren die we in ons hart nog hadden, werden ons uit handen genomen en onze harten werden ingewonnen voor dit werk. We ervaren hierin de leiding van de Heere en de roep om onze gekregen talenten in Buba te gaan gebruiken.

Ondersteuning voor Jedidja
Gerda Klaver en Marianne van Helden werken sinds 2003 voor project Jedidja in Guinee-Bissau. Zij bieden onder andere hulp aan ruim 500 gehandicapte kinderen en coördineren en geven trainingen voor kinderevangelisatie. In de loop der jaren is het project dusdanig uitgebreid dat de werkzaamheden hen boven het hoofd groeien. Daarom zijn wij in december 2021 naar Guinee-Bissau vertrokken om hen in het werk te ondersteunen.

Jos
Jos zal zich onder andere in gaan zetten om lokale inkomstenbronnen voor het project te ontwikkelen. Hierdoor worden er werkzaamheden gecreëerd voor kinderen met een beperking en komen bovendien volwassenen en kinderen in aanraking met het Evangelie. Momenteel is er bijvoorbeeld al een reproshop op het terrein van Jedidja. De politie komt hier regelmatig om te kopiëren waardoor zij tegelijkertijd in aanraking komen met het Evangelie. Daarnaast wordt er geëxperimenteerd met het fokken van kippen en het telen en verbouwen van (nieuwe) gewassen. Naast het genereren van nieuwe inkomstenbronnen zullen ook deze initiatieven verder ontwikkeld en uitgebouwd worden.

Jolena
Jolena zal zich richten op het thuisonderwijs van onze kinderen. Daarnaast liggen er taken op het gebied van kinderevangelisatie, opvoedingsondersteuning en onderwijs. Zo is er vanuit de basisschool behoefte aan coaching op het gebied van onderwijs voor kinderen met een beperking en coaching op het gebied van kinderen met gedragsproblematiek.

Warm hart
Dit werk kunnen we niet alleen! We hopen dat u het werk dat we in Guinee-Bissau mogen gaan doen een warm hart toe wilt dragen op financieel gebied, maar vooral ook in het gebed! Neem voor meer informatie gerust contact op met Kimon Nederland.

Jos en Jolena hebben hun eigen website, www.josenjolena.nl, waar ze o.a. acties aankondigen.

Doneren via de doneer knop kost € 0,35 per transactie. Uw bijdrage overmaken via onderstaand bankrekeningnummer is kosteloos.

IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44, ten name van: Stichting Kimon
Vergeet niet om bij een bankoverschrijving de naam van de veldwerker te vermelden. (Familie Blok)

Bankoverschrijvingen zijn niet direct zichtbaar in de bovenstaande thermometer, maar worden periodiek toegevoegd.

Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

IBAN

IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
KVK: 4102 4606

ANBI Status

Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

Download:
Overeenkomst periodieke gift
Advertentiekaart (bedrijven)

Openingstijden

Zondag Gesloten
Maandag 08:30–17:00
Dinsdag 08:30–17:00
Woensdag 08:30–17:00
Donderdag 08:30–17:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten