Aungmapru Marma Sristi

 • Kimon
 • Aungmapru Marma Sristi
Aungmapru Marma Sristi

Aungmapru Marma Sristi

Aungmapru Marma Sristi is op 3 april 2014 geboren in de regio Bandarban, een droog en bergachtig gebied in het zuidoosten van Bangladesh. Haar familie is erg arm. Ze heeft een broer en een zus. Haar vader werkt als dagloner, maar verdient daarmee te weinig om voor zijn kinderen te kunnen zorgen. Haar moeder is overleden. Sristi heeft een boeddhistische achtergrond.

In januari 2021 is Sristi door haar vader naar het Samaritan Children Home gebracht, ruim acht uur rijden bij haar familie vandaan. Naast onderwijs en voldoende en gezonde voeding krijgt zij hier ook het Evangelie te horen. Sristi heeft dringend een sponsor nodig om het wonen in het kindertehuis te bekostigen en zodat er kleding en schoolspullen voor haar gekocht kunnen worden.

Land
Bangladesh is één van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Door de laaggelegen ligging aan de monding van grote rivieren is het land erg vruchtbaar, maar zijn er ook vaak overstromingen. Bangladesh heeft een tropisch klimaat dat gekenmerkt wordt door drie seizoenen: een milde, droge winter van oktober tot maart, een hete, vochtige zomer van maart tot juni en een vochtig, warm regenseizoen (moesson) van juni tot oktober. Bangladesh is een islamitisch land. De tweede grote godsdienst is het hindoeïsme. Daarnaast is nog een klein deel van de bevolking boeddhist of christen.

Samaritan Children Home
Sinds de oprichting van Stichting Kimon in 1991 steunen wij het project Samaritan Children Home in Savar, bij de hoofdstad Dhaka. Een oase te midden van een land dat geteisterd wordt door armoede en natuurrampen. Hier worden ruim 400 wezen en halfwezen uit zeer arme gezinnen opgevangen. Kinderen die anders grote kans zouden hebben rechtstreeks in de goot te belanden, ontvangen hier onderwijs en een christelijke opvoeding, en krijgen zo een toekomst. Het is belangrijk dat in deze door de islam gedomineerde maatschappij straks goed opgeleid en toegeruste christenjongeren instromen.

Informatieblad


Ja, ik sponsor Aungmapru Marma Sristi voor €1,- per dag!  Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

  IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44

  ANBI Status

  Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

  Download:
  Overeenkomst periodieke gift