Carolina A. Ndeque

 • Kimon
 • Carolina A. Ndeque
Carolina A. Ndeque

Carolina A. Ndeque

Caroline A. Ndeque is geboren op 1 augustus 2003. Ze woont in de wijk Alto in Buba, in de provincie Quinara. De moeder van Caroline woont in Queba. Caroline kent haar vader niet. Op jonge leeftijd had de moeder van Caroline een vriendje en toen is Caroline geboren. Dat vriendje is er vandoor gegaan en Caroline heeft hem nog nooit gezien. De moeder van Caroline is later getrouwd met een andere man en heeft toen 6 kinderen gekregen. Een jongen die nu 16 jaar is, daarna een meisje van 14, twee jongens van 10 en 9 jaar, een meisje van 7 en een jongetje van 1 jaar. Caroline is doof geboren. Tien jaar geleden is ze in Buba komen wonen bij haar tante zodat ze naar school kon, waar ook les gegeven wordt met behulp van doventolken. Caroline is een bedachtzame meid die goed haar best doet en slim is. Als ze goed in haar doen is, kookt ze ’s morgens voor haar oom waar ze nu bij in huis woont, ’s middags maakt ze haar huiswerk en ’s avonds gaat ze naar school, naar de 8e klas. Caroline gaat regelmatig naar de Evangelische kerk. De laatste twee jaar heeft ze veel pijn in haar gewrichten en ze lijkt ook een vergrote schildklier te hebben. Dankzij uw steun kunnen het schoolgeld en de schoolmaterialen betaald worden. Ook kunnen de consulten voor het ziekenhuis betaald worden, zodat onderzocht kan worden waar de gewrichtspijn vandaan komt en wat er met haar schildklier aan de hand is.

Land
Guinee-Bissau, een land in het westen van Afrika, grenzend aan de Atlantische Oceaan en aan de landen Senegal en Guinee. De officiële taal van Guinee-Bissau is Portugees. Guinee-Bissau behoort tot de allerarmste landen ter wereld. Inwoners zijn vrijwel geheel afhankelijk van de opbrengsten van het land. Er is geen openbare elektriciteitsvoorziening en zelfs in de steden is drinkbaar water niet vanzelfsprekend, laat staan in de afgelegen dorpjes. Vrouwen en kinderen slepend met grote jerrycans water is een dagelijks terugkerend beeld. Een groot deel van de bevolking hangt het animisme aan, een natuurgodsdienst waarbij krachten uit de natuur aanbeden worden. Het animisme kenmerkt zich ook door angst voor ziekte of onheil. Kinderen met een beperking worden in Guinee-Bissau dan ook gezien als veroorzakers van ziekten, ellende en de dood in families. Daarom wil een groot deel van de gemeenschap niets met gehandicapte kinderen te maken hebben en werpt hen weg. Deze ‘onzichtbare’ kinderen, nu vaak verborgen in donkere hutten, wil Kimon naar buiten halen en letterlijk in het licht zetten.

Project Jedidja
Het team van Jedidja is werkzaam in de provincies Quinará en Tombali, een groot gebied in zuidwest Guinee-Bissau. Daar realiseert Jedidja zorg voor ruim 500 kinderen met een beperking en stimuleert hen in de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Deze zorg is gebaseerd op een CBR-aanpak (Community Based Rehabilitation) waarbij kinderen binnen de eigen familie en gemeenschap opgroeien. Daar ontvangen ze zorg en begeleiding en worden ze maandelijks bezocht door een ambulant begeleider. Centraal staat hierbij de boodschap naar de ouders: uw kind is een waardevol schepsel! Daarnaast ontvangen kinderen passend onderwijs zodra dat mogelijk is.


Ja, ik sponsor Carolina A. Ndeque voor €1,- per dag!  Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

  IBAN

  IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
  KVK: 4102 4606

  ANBI Status

  Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

  Download:
  Overeenkomst periodieke gift
  Advertentiekaart (bedrijven)

  Openingstijden

  Zondag Gesloten
  Maandag 08:30–17:00
  Dinsdag 08:30–17:00
  Woensdag 08:30–17:00
  Donderdag 08:30–17:00
  Vrijdag Gesloten
  Zaterdag Gesloten