Friencess A Garcia

 • Kimon
 • Friencess A Garcia
Friencess A Garcia

Friencess A Garcia

Friencess is een verlegen meisje, dat samen met haar jongere broertjes John en Francis in Lopez woont, een stadje ongeveer 4 uur rijden ten oosten van de hoofdstad Manila. Ze is geboren op 26 september 2017 en heeft dus al de leeftijd bereikt dat zij naar school mag. Helaas is dit erg moeilijk te realiseren voor haar ouders. Haar vader helpt namelijk verschillende boeren met het oogsten en verwerken van kokosnoten, maar dit levert maar 250 peso per dag op. Dit is net genoeg voor de eerste levensbehoeften van het gezin.

Helpt u Friencess haar wens te vervullen, zodat zij naar school kan en zich zo kan gaan voorbereiden op haar toekomst? Graag brengen wij deze kinderen ook in aanraking met het Evangelie middels het verspreiden van christelijke lectuur. In Lopez is namelijk geen reformatorische school, zoals wij die mogen kennen. Door Gods Woord in Lopez te brengen mogen deze kinderen toch horen Wie de Heere Jezus is. Voor € 30,- per maand maakt u het verschil.

Land
De Filipijnen is een van de grootste archipels ter wereld, bestaande uit ruim 7000 eilanden en meer dan 109 miljoen inwoners. Het land heeft een prachtige natuur, met schitterende koraalriffen, mangroves, vulkanen, jungles en stranden. Toch is er veel armoede en is mede door de corruptie de verdeling tussen arm en rijk niet eerlijk verdeeld. Deze armoede wordt mede gevoed door de vele natuurrampen. Jaarlijks razen verschillende tropische stormen en tyfoons over het land en deze laten een spoor van vernielingen achter. Veel inwoners wonen daarom ook in eenvoudige huizen gemaakt van hout en bamboe. Door het tropische klimaat schommelt de temperatuur tussen de 25 en 35 graden. Winter kent dit land niet, maar enkel het regenseizoen en het droge seizoen, waarbij de temperatuur vrij gelijk is. De meeste inwoners, ruim 80%, zijn Rooms-Katholiek.

Project
In 2020 is Kimon gestart met het ondersteunen van een aantal kinderen in nood. Hierbij richten we ons op kinderen in Lopez, een gemeente in een gebied ten oosten van de hoofdstad Manila. Naast het bieden van financiële zorg richt dit project zich ook op het verspreiden van Gods Woord. Zo zijn er kinderbijbels vertaald en verspreid onder deze kinderen en komen zij in aanraking met het Evangelie. Kimon kan dit realiseren middels een contactpersoon die woonachtig is in de Filipijnen. Door Gods Woord in Lopez te brengen hopen we dat deze kinderen toch mogen horen Wie de Heere Jezus is.


Ja, ik sponsor Friencess A Garcia voor €1,- per dag!  Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

  IBAN

  IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
  KVK: 4102 4606

  ANBI Status

  Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

  Download:
  Overeenkomst periodieke gift
  Advertentiekaart (bedrijven)

  Openingstijden

  Zondag Gesloten
  Maandag 08:30–17:00
  Dinsdag 08:30–17:00
  Woensdag 08:30–17:00
  Donderdag 08:30–17:00
  Vrijdag Gesloten
  Zaterdag Gesloten