Hlaching Thoyai Marma

 • Kimon
 • Hlaching Thoyai Marma
Hlaching Thoai Marma

Hlaching Thoyai Marma

Hlaching is geboren op 5 maart 2015. Samen met zijn broer en vier zussen is hij opgegroeid in het district Bandarban, een bergachtig en droog gebied in het zuidoosten van Bangladesh. Zijn vader werkt als boer. De moeder van Hlaching is overleden. Hlaching heeft een boeddhistische achtergrond.

In januari 2022 heeft Hlachings vader hem naar het kindertehuis in Savar gebracht, zo’n 9 uur rijden bij zijn familie vandaan. Vader had geen andere mogelijkheid. Hij heeft geen geld om Hlaching naar school te laten gaan en goed voor hem te zorgen. In het vertrouwen dat zijn zoon in het Samaritan Children Home krijgt wat hij nodig heeft en zich kan voorbereiden op de toekomst heeft hij hem naar het kindertehuis gebracht. Om hier voor Hlaching te kunnen zorgen, heeft hij dringend een sponsor nodig. Ook kunnen er dan schoolspullen en kleren voor hem gekocht worden. Naast goed onderwijs en goede verzorging komt Hlaching in het Samaritan Children Home ook in aanraking met het Evangelie.

Land
Bangladesh is één van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Door de laaggelegen ligging aan de monding van grote rivieren is het land erg vruchtbaar, maar zijn er ook vaak overstromingen. Bangladesh heeft een tropisch klimaat dat gekenmerkt wordt door drie seizoenen: een milde, droge winter van oktober tot maart, een hete, vochtige zomer van maart tot juni en een vochtig, warm regenseizoen (moesson) van juni tot oktober. Bangladesh is een islamitisch land. De tweede grote godsdienst is het hindoeïsme. Daarnaast is nog een klein deel van de bevolking boeddhist of christen.

Samaritan Children Home
Sinds de oprichting van Stichting Kimon in 1991 steunen wij het project Samaritan Children Home in Savar, bij de hoofdstad Dhaka. Een oase te midden van een land dat geteisterd wordt door armoede en natuurrampen. Hier worden ruim 400 wezen en halfwezen uit zeer arme gezinnen opgevangen. Kinderen die anders grote kans zouden hebben rechtstreeks in de goot te belanden, ontvangen hier onderwijs en een christelijke opvoeding, en krijgen zo een toekomst. Het is belangrijk dat in deze door de islam gedomineerde maatschappij straks goed opgeleid en toegeruste christenjongeren instromen.


Ja, ik sponsor Hlaching Thoyai Marma voor €1,- per dag!  Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

  IBAN

  IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
  KVK: 4102 4606

  ANBI Status

  Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

  Download:
  Overeenkomst periodieke gift
  Advertentiekaart (bedrijven)

  Openingstijden

  Zondag Gesloten
  Maandag 08:30–17:00
  Dinsdag 08:30–17:00
  Woensdag 08:30–17:00
  Donderdag 08:30–17:00
  Vrijdag Gesloten
  Zaterdag Gesloten