Hlashoi Thui Marma

 • Kimon
 • Hlashoi Thui Marma
Hlashoithui Marma

Hlashoi Thui Marma

Hlashoi is een jongetje met een boeddhistische achtergrond. Hij is geboren op 4 januari 2016 en komt uit het district Bandarban, een droog en bergachtig gebied in het zuidoosten van Bangladesh. Hij komt uit een gezin met zes jongens. Zijn vader staat er helemaal alleen voor, want zijn moeder is overleden.

Hlashoi is in januari 2022 door zijn vader naar het Samaritan Children Home gebracht. Met zijn werk als boer heeft hij onvoldoende inkomsten om zijn gezin te kunnen onderhouden, laat staan om de kinderen naar school te laten gaan. Door Hlashoi naar het kindertehuis te brengen weet hij dat zijn zoontje in ieder geval goede voeding en onderwijs ontvangt. Hlashoi woont nu 9 uur rijden bij zijn familie vandaan. Biedt u hem de mogelijkheid een toekomst op te bouwen zodat hij later in zijn eigen levensonderhoud zal kunnen voorzien? Bovendien krijgt hij in het kinderthuis ook het Evangelie te horen!

Land
Bangladesh is één van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Door de laaggelegen ligging aan de monding van grote rivieren is het land erg vruchtbaar, maar zijn er ook vaak overstromingen. Bangladesh heeft een tropisch klimaat dat gekenmerkt wordt door drie seizoenen: een milde, droge winter van oktober tot maart, een hete, vochtige zomer van maart tot juni en een vochtig, warm regenseizoen (moesson) van juni tot oktober. Bangladesh is een islamitisch land. De tweede grote godsdienst is het hindoeïsme. Daarnaast is nog een klein deel van de bevolking boeddhist of christen.

Samaritan Children Home
Sinds de oprichting van Stichting Kimon in 1991 steunen wij het project Samaritan Children Home in Savar, bij de hoofdstad Dhaka. Een oase te midden van een land dat geteisterd wordt door armoede en natuurrampen. Hier worden ruim 400 wezen en halfwezen uit zeer arme gezinnen opgevangen. Kinderen die anders grote kans zouden hebben rechtstreeks in de goot te belanden, ontvangen hier onderwijs en een christelijke opvoeding, en krijgen zo een toekomst. Het is belangrijk dat in deze door de islam gedomineerde maatschappij straks goed opgeleid en toegeruste christenjongeren instromen.


Ja, ik sponsor Hlashoi Thui Marma voor €1,- per dag!  Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

  IBAN

  IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
  KVK: 4102 4606

  ANBI Status

  Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

  Download:
  Overeenkomst periodieke gift
  Advertentiekaart (bedrijven)

  Openingstijden

  Zondag Gesloten
  Maandag 08:30–17:00
  Dinsdag 08:30–17:00
  Woensdag 08:30–17:00
  Donderdag 08:30–17:00
  Vrijdag Gesloten
  Zaterdag Gesloten