Zinha Nanghada

Zinha Nanghada, 30-12-2000

Zinha Nanghada

Zinha Nanghada, 30-12-2000, Buba, sector Buba, provincie Quinara, Guinee-Bissau.

Zinha is een tiener die gezond geboren is. In 2016 kreeg ze pijn in haar rechter arm, daarna in haar linker arm, daarna in haar benen. Waarschijnlijk heeft ze een vorm van jeugdreuma. Al haar gewrichten doen zeer en in de meeste gewrichten heeft ze geen beweging meer. Daardoor kan ze niet staan, niet lopen. Alleen zitten en liggen. Ze kan gelukkig nog wel zelf eten. Verder heeft ze bij de algemene lichaamsverzorging hulp nodig.

Zinha vindt dit best heel moeilijk, want ze wil ook wel weer beter worden. De familie van Zinha is erg arm. De familie eet twee keer per dag een maaltijd, waar dat zijn geen gevarieerde maaltijden, maar erg eenzijdig. Zinha is dan ook erg mager.

Zinha heeft versterkende voeding nodig en medicijnen tegen de pijn.

Zinha was net over naar de vierde klas, toen ze ziek werd. Ze kan dus eigenlijk nog niet lezen.

Zinha heeft een rolstoel gekregen, zodat ze elke dag een poosje buiten kan zitten en af en toe naar de kerk kan.


Ja, ik sponsor Zinha Nanghada voor €1,- per dag!
Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

IBAN: NL70RABO 0157 5187 44

ANBI Status

Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.