ONDERNEMERSAVOND:

Wij houden onze jaarlijkse partneravond in de Oude Duikenburg op maandag 11 november

Sprekers:
Lenard Prins directeur van recherchebureau Restment gaat vanuit zijn praktijk met ons in gesprek over: ‘Wat is de kwetsbaarheid in jouw organisatie? Wat is jouw kwetsbaarheid?’.

En Marianne van Helden en Gerda Klaver vertellen over NGO CBR Jedidias. In Guinee-Bissau staat inmiddels een behoorlijke organisatie. Marianne en Gerda houden zich dagelijks bezig met de aansturing van het evangelisatiewerk en hulpverlening onder kinderen. We bereiken kinderen met een beperking in de hele zuidelijke regio van Guinee-Bissau.

Jedidja werkt aan:

  1. De ontwikkeling van strategisch beleid/uitbreiding van de organisatie
  2. Zorg, onderwijs voor kinderen met een beperking. En kinderevangelisatie
  3. Bouw van trainingscentrum (toekomst)
  4. Eigenaarschap

Iedere week ontvangen:
540 kinderen met een beperking zorg, medicijnen en zo mogelijk onderwijs. 5000 kinderen de Bijbelse boodschap.

Door middel van trainingen wordt er gewerkt aan zelfredzaamheid en eigenaarschap. Tijdens de training volgen de locals een cursus voor bijv. het maken van zeep, fietsreparateur, naaien, sieraden maken of timmeren.

MBente na Pafna is 50 jaar en heeft de zeepcursus gevolgd voor haar blinde pleegdochter Nhelen van 12. MBente heeft een vaste klantenkring in de dorpen in de buurt opgebouwd. Van de winst legt ze telkens eerst geld opzij om nieuwe ingrediënten voor het zeepmaken te kunnen kopen. Van het overige koopt ze kleding of verzorgende crème voor Nhelen. Maar ze heeft een groter doel! Een stuk land kopen voor Nhelen waar mensen op kunnen werken om pinda’s, bonen en andere gewassen te verbouwen. Zo kan Nhelen zelfredzaam worden en in haar eigen onderhoud voorzien. Dat is het doel waar we samen aan werken. Mbente in Guinee-Bissau en wij in Nederland.

Bekijk hier het filmpje van de beroepen training.

Locatie:
De Oude Duikenburg
Voorstraat 30
4054 MX Echteld

Stichting Kimon | Laan van Westenenk 12. Apeldoorn | info@kimon.nl | 085 – 0407610

Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

IBAN: NL70RABO 0157 5187 44

ANBI Status

Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.