Suriname, Lawa

Over het project

In het binnenland van Suriname, 300 km van de stad Paramaribo, leven de Indianen.

In één van de dorpen liggen diverse kapotte buitenboordmotoren. Niemand weet hoe je die moet maken. Geld om een motor via een vliegtuigje naar de stad te sturen voor reparatie, hebben de mensen niet. Mensen leven nog grotendeels buiten de geldeconomie.

Gelukkig volgen steeds meer jongeren een opleiding in het verderop gelegen dorp Maripasoula. Zo kunnen ze een vak leren en geld verdienen. Want zonder opleiding krijgen de jongeren een leven in armoede. Wilt u financieel bijdragen deze jongeren een betere toekomst te geven?

Tijdens hun studie verblijven de jongeren in een internaat. Helaas is daar onvoldoende begeleiding en zijn de verleidingen en gevaren voor jongeren groot. Jongens zien leeftijdsgenoten snel geld verdienen door drugshandel of het illegaal zoeken naar goud. Meisjes missen hun ouders en zoeken genegenheid bij verkeerde jongens/mannen. En worden met 12, 13 jaar moeder. Ouders durven hierdoor met name hun dochters niet meer te laten studeren.

Om deze jongeren te begeleiden en Bijbels onderwijs te geven was Anneke Kempeneers uit Voorthuizen in juni 2019 door stichting Kimon uitgezonden als jongerenwerker.

De samenwerking met veldwerker Anneke Kempeneers is onlangs in goed overleg beëindigd.

Hoofdstad Paramaribo
Taal Nederlands
Inwoners 585.824
Oppervlakte 163.820 km²
Levensverwachting 71 jaar
Religie Christendom: 48,4%
Hindoeïsme: 22,3%
Islam: 13,8%
Kindersterfte 32/1000
HIV besmetting 1,1%
 • Projectkosten - Projectkosten Begeleiden van jongeren in Maripasoula Om de jongeren te kunnen ontmoeten, is het is noodzakelijk om vlakbij de school en het internaat te gaan wonen. Helaas is het wonen Lees meer...
 • Wie ben ik? - In de loop van de jaren legde de Heere een verlangen in mijn hart te mogen werken in Zijn Koninkrijk. In 2015 maakte ik een kleine rondreis door Suriname en Lees meer...
 • Wilt u op de hoogte blijven van mijn werk? - Wilt u op de hoogte blijven van het zendingswerk in Suriname en alle acties van het Home Team? Stuur dan een mail naar annekekempeneers82(at)gmail.com U krijgt dan maandelijks een nieuwsbrief Lees meer...

Stichting Kimon

 • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
 • 085 0407610
 • info@kimon.nl

IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44

ANBI Status

Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

Download:
Overeenkomst periodieke gift

Nieuwe veldwerkers

 1. Familie Blok
  156 dagen resterend
 2. Hans en Gerrie Kasbergen
  156 dagen resterend
 3. Marianne Janse
  156 dagen resterend
 4. Mirjam Marijs
  156 dagen resterend