Blog

‘en-route’

Afgelopen 4 januari vloog ik naar Engeland om de 10-weekse cursus ‘en-route’ als voorbereiding op mijn werk in Zuid- Afrika. Ik was benieuwd hoe het zou zijn, wat ik zou gaan leren!
Nu ben ik weer zo’n 2 weken terug ‘in town’ en kijk ik terug op een enorm mooie, goede en leerzame tijd! Waardevol voor de rest van mijn leven!
Vanaf het eerste lesuur tot het laatste uur was het interessant en de lesstof van belang. De ‘en-route’ cursus is opgebouwd uit modules en de eerste module is ‘who am I’ (wie ben ik). Gelijk de diepte in; er wordt direct tot je hart gesproken, wat geloof je, en dat blijft de hele cursus. Alles is goed onderbouwd vanuit de Bijbel en naast de lesstof worden er veel vanuit de praktijk gedeeld, de vaste leerkrachten van de cursus hebben jaren in o.a. Nepal gewerkt.
Een aantal andere modules die aan de orde komen zijn; ‘relating and integrating across cultures’ (hoe verhoud ik mij tot en integreer ik in andere culturen) en ‘integral Mission'(volledige missie; betrekking op heel je leven).
Het was een goede tijd, ik heb veel geleerd en er is een goed fundament gelegd van waaruit ik mijn werk in Zuid-Afrika straks kan gaan doen! Inclusief praktische handvaten. Maar het was ook ‘heftig’, ik heb dingen verwerkt. Ik ben veranderd, God heeft mij veranderd (Hij weet wat nodig is) en daar ben ik dankbaar voor, ik wordt er sterker door. Na deze cursus ben ik beter voorbereid op mijn taak en ik kijk er des te meer naar uit om te beginnen!

Volg mij op facebook : Jose Op Missie


Over José Weijers

Op dit moment woon ik in Wierden (Ov), maar dat gaat veranderen. Ik wil me graag inzetten voor mensen in mindere omstandigheden en daarin God's liefde voor alle mensen te laten zien. Daarom ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden. En nu ben ik in voorbereiding om medio 2018 uitgezonden te worden naar Zuid-Afrika! Daar ga ik mijn inzetten voor de bewoners van het township Missionvale, dat ligt aan de rand van de stad Port Elizabeth.


Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl