Anifa Bovindo Orlando

Anifa Bovindo Orlando

Ik ben geboren in 2018. Ik woon met mama en papa in een klein huisje met grasdak. We hebben het best wel moeilijk. Mijn oudere broer en zus studeren allebei. Eigenlijk kon ik niet naar school omdat daar geen geld voor is, maar gelukkig krijg ik nu hulp zodat ik toch naar school kan! Ik vind het trouwens leuk om met vrienden spelletjes te spelen.

Land
In het zuidoosten van Afrika, aan de kust van de Indische Oceaan, ligt Mozambique, een land met veel armoede, werkloosheid, kindersterfte, aids, slechte gezondheidszorg en minimale opleidingsmogelijkheden. De zestienjaar durende burgeroorlog heeft diepe sporen achtergelaten. Voor velen staat de misère nog in het geheugen gegrift. Op geestelijk gebied is er veel bijgeloof en een groot gebrek aan vorming en toerusting. Dwars door Mozambique stromen twee grote rivieren: de Zambezi en de Limpopo. Mozambique telt ruim 30 miljoen inwoners, waarvan ruim de helft christen is. Vroeger hoorde Mozambique bij Portugal. Het Portugees is hierdoor nog altijd de officiële landstaal.

Project Novo Rebento
‘Want voor een boom, als hij afgehouwen wordt, is er verwachting, dat hij zich nog zal veranderen, en zijn scheut niet zal ophouden.’ (Job 14:7-9) Dit zegt Job in de misère van zijn bestaan. De oprichters van de organisatie ESPANOR herkennen zich zowel in de misère als in de verwachting van Job. Ook wij delen in deze verwachting, sterker nog, het is het vertrekpunt van onze missie in Mozambique. Wij verwachten nieuwe bloei. Onder de vlag van ‘Novo Rebento’ steunt Stichting Kimon diverse onderwijsprojecten van de organisatie ESPANOR in Mozambique. Kenmerkend is de integrale aanpak, oftewel: onderwijs voor hoofd, hart en handen. De uitgangspunten daarbij zijn ‘lokale samenwerking’, ‘lokale zelfredzaamheid’ en ‘lokale inkomsten’.

Project 1: Kleuter- en basisonderwijs
Bijna de helft van de bevolking van Mozambique is jonger dan 15 jaar. Goed onderwijs is echter verre vanzelfsprekend. Zowel het kleuter- als basisonderwijs wordt aangeboden vanuit ESPANOR’s eigen centrum in Milange. Ook worden er jaarlijks nieuwe kleuterschool dependances opgezet in samenwerking met de lokale kerken en de overheid. Stichting Kimon draagt bij aan de training van leerkrachten, pedagogische begeleiding, inrichting, speeltoestellen en lesmateriaal.

Project 2: Sponsoring kwetsbare kinderen
ESPANOR implementeert een sponsorproject voor wees- en kwetsbare kinderen. Vanuit het project krijgen zij toegang tot goed christelijk onderwijs. Daarnaast wordt de sponsorbijdrage gebruikt voor voedselhulp, kleding, lesmateriaal en wanneer nodig medische zorg. Vanuit de inkomsten van het sponsorprogramma van Stichting Kimon worden deze kosten gedekt. Uiteindelijk volgen de kinderen een vakopleiding, zodat zij in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Deze projecten worden vanuit de Stichting Kimon begeleid door Wiebe van Horssen. Samen met zijn gezin was hij van april 2010 t/m juni 2018 uitgezonden als veldwerker. Nu zet hij de begeleiding vanuit Nederland voort.


Ja, ik sponsor Anifa Bovindo Orlando voor €1,- per dag!



    Stichting Kimon

    • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
    • 085 0407610
    • info@kimon.nl

    IBAN

    IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
    KVK: 4102 4606

    ANBI Status

    Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

    Download:
    Overeenkomst periodieke gift
    Advertentiekaart (bedrijven)

    Openingstijden

    Zondag Gesloten
    Maandag 09:00–17:00
    Dinsdag 09:00–17:00
    Woensdag 09:00–17:00
    Donderdag 09:00–17:00
    Vrijdag Gesloten
    Zaterdag Gesloten

    Socials