Hastings Wasili

Hastings Wasili

Hastings is op 15 mei 2008 geboren en woont nu in Shelter Tidzalerana in Blantyre, vanwege zijn mentale beperking. Eerst woonde hij bij zijn alleenstaande moeder, maar nu wordt hij verzorgd door het team van Tidzalerana. Gelukkig is moeder daardoor weer in staat om te werken en voor de familie te zorgen. Qua onderwijs zit Hastings op basisschool niveau. In zijn vrije tijd helpt hij het personeel met het schoonmaken van de shelter, het doen van de afwas en het wassen van de kleding en ander wasgoed. Daarnaast vind hij het fijn om met zijn vrienden – de andere bewoners – te praten of met zijn vriend Yusuf in de zon te zitten.

Land
Malawi, een land in zuidwest-Afrika, grenzend aan Zambia, Tanzania en Mozambique, behoort tot één van de armste landen ter wereld. De bevolking bestaat grotendeels uit negerstammen. Daarnaast woont er een klein aantal Aziaten en Europeanen in Malawi. Ruim de helft van de bevolking is protestant. Verder is een deel van de bevolking katholiek en een deel is moslim. Malawi kent twee officiële talen; het Chichewa en het Engels. Verder worden er talloze inheemse talen en dialecten gesproken. In het zuidelijk gelegen Blantyre, aan de voet van de berg, bevindt zich de wijk Ndirande. In deze dichtbevolkte krottenwijk wonen zo’n 100-duizend mensen, waaronder veel armen. Je vindt er houthandelaren en minibus-reparatiebedrijven. Maar ook kroegen, take-aways en producenten van tralies en kookpotten. Eerst is Ndirande nog overzichtelijk, maar verderop in de wijk verdwaal je in een wirwar van straatjes. Soms niet breder dan een geul waar in de regentijd het water doorheen spoelt.
Op Ndirande Market kun je alles krijgen: van tweedehands kleren tot lijkkisten, van groenten tot goedkope seks, van levende kippen tot gebakken vis. Dwars door Ndirande loopt de Nasolo-rivier. In de droge tijd is het een sloom stromend riool waarin malariamuggen broeden, kinderen spelen en vrouwen de was doen. In de regentijd is het een kolkende stroom die alles meesleurt.

Shelter Tidzalerana
Middenin de drukte van de krottenwijk Ndirande bevindt zich de schuilplaats Tidzalerana. In dit shelter vinden twaalf mensen met een beperking een veilig thuis. Als je door de poort naar binnen loopt, zie je eerst vrolijke gezichten. Dankbaar voor de verzorging, voeding, medicijnen en het onderwijs. Maar er is meer! Deze bewoners met hun beperking redden het niet alleen. Zij kunnen niet mee in de bedrijvigheid en kunnen zichzelf niet van een inkomen voorzien. Voorheen bleven zij als blok aan het been van de familie achter in een donkere kamer. Nu ontvangen ze dagelijks liefdevolle verzorging. Begeleiders starten hun werk met zingen en vertellen uit de Bijbel. ‘Laten we voor elkaar zorgen’, dat betekent Tidzalerana en dat wordt hier in praktijk gebracht.


Ja, ik sponsor Hastings Wasili voor €1,- per dag!



    Stichting Kimon

    • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
    • 085 0407610
    • info@kimon.nl

    IBAN

    IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
    KVK: 4102 4606

    ANBI Status

    Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

    Download:
    Overeenkomst periodieke gift
    Advertentiekaart (bedrijven)

    Openingstijden

    Zondag Gesloten
    Maandag 09:00–17:00
    Dinsdag 09:00–17:00
    Woensdag 09:00–17:00
    Donderdag 09:00–17:00
    Vrijdag Gesloten
    Zaterdag Gesloten

    Socials