Andrew Frank

Andrew Frank

Andrew Frank is op 26 oktober 2010 geboren in Lirangwe, een klein plaatsje in het district Blantyre in het zuiden van Malawi. Hij heeft achondroplasie, ook wel dwerggroei genoemd. Ook heeft hij een spraakstoornis en heeft hij door zijn lichamelijk handicap moeite met lopen en bewegen. Hoewel allebei zijn ouders nog leven is er geen enkel contact met hen. Vader heeft het gezin al eerder verlaten. Zijn moeder heeft hem gedumpt en is daarna weggerend. In 2019 heeft Andrews zus hem naar Tidzalerana gebracht. Sinds hij in Tidzalerana woont, wordt er goed voor hem gezorgd en krijgt hij gezond te eten. Zijn gezondheid is hierdoor sterk verbeterd. Zijn zus komt hem af en toe bezoeken. Andrew is erg vriendelijk en altijd vrolijk richting bezoekers. Hij is lid van de Church of Central Africa Presbyterian (CCAP), een protestants kerkgenootschap in Malawi.

Andrew zit in de kleuterklas, maar zal nooit echt onderwijs kunnen volgen. Vanwege zijn beperkingen zal Andrew ook nooit zelfstandig kunnen wonen. In Tidzalerana heeft hij een fijn thuis en wordt er goed voor hem gezorgd. Maakt u het mogelijk dat Andrew hier kan blijven wonen?

Land
Malawi, een land in zuidwest-Afrika, grenzend aan Zambia, Tanzania en Mozambique, behoort tot één van de armste landen ter wereld. De bevolking bestaat grotendeels uit negerstammen. Daarnaast woont er een klein aantal Aziaten en Europeanen in Malawi. Ruim de helft van de bevolking is protestant. Verder is een deel van de bevolking katholiek en een deel is moslim. Malawi kent twee officiële talen; het Chichewa en het Engels. Verder worden er talloze inheemse talen en dialecten gesproken. In het zuidelijk gelegen Blantyre, aan de voet van de berg, bevindt zich de wijk Ndirande. In deze dichtbevolkte krottenwijk wonen zo’n 100-duizend mensen, waaronder veel armen. Je vindt er houthandelaren en minibus-reparatiebedrijven. Maar ook kroegen, take-aways en producenten van tralies en kookpotten. Eerst is Ndirande nog overzichtelijk, maar verderop in de wijk verdwaal je in een wirwar van straatjes. Soms niet breder dan een geul waar in de regentijd het water doorheen spoelt.
Op Ndirande Market kun je alles krijgen: van tweedehands kleren tot lijkkisten, van groenten tot goedkope seks, van levende kippen tot gebakken vis. Dwars door Ndirande loopt de Nasolo-rivier. In de droge tijd is het een sloom stromend riool waarin malariamuggen broeden, kinderen spelen en vrouwen de was doen. In de regentijd is het een kolkende stroom die alles meesleurt.

Shelter Tidzalerana
Middenin de drukte van de krottenwijk Ndirande bevindt zich de schuilplaats Tidzalerana. In dit shelter vinden twaalf mensen met een beperking een veilig thuis. Als je door de poort naar binnen loopt, zie je eerst vrolijke gezichten. Dankbaar voor de verzorging, voeding, medicijnen en het onderwijs. Maar er is meer! Deze bewoners met hun beperking redden het niet alleen. Zij kunnen niet mee in de bedrijvigheid en kunnen zichzelf niet van een inkomen voorzien. Voorheen bleven zij als blok aan het been van de familie achter in een donkere kamer. Nu ontvangen ze dagelijks liefdevolle verzorging. Begeleiders starten hun werk met zingen en vertellen uit de Bijbel. ‘Laten we voor elkaar zorgen’, dat betekent Tidzalerana en dat wordt hier in praktijk gebracht.


Ja, ik sponsor Andrew Frank voor €1,- per dag!



    Stichting Kimon

    • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
    • 085 0407610
    • info@kimon.nl

    IBAN

    IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
    KVK: 4102 4606

    ANBI Status

    Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

    Download:
    Overeenkomst periodieke gift
    Advertentiekaart (bedrijven)

    Openingstijden

    Zondag Gesloten
    Maandag 09:00–17:00
    Dinsdag 09:00–17:00
    Woensdag 09:00–17:00
    Donderdag 09:00–17:00
    Vrijdag Gesloten
    Zaterdag Gesloten

    Socials