Bangladesh, Dhaka

Bangladesh | Samaritan Children Home

Bangladesh is één van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Door de laaggelegen ligging aan de monding van grote rivieren is het land erg vruchtbaar, maar zijn er ook vaak overstromingen. Bangladesh heeft een tropisch klimaat dat gekenmerkt wordt door drie seizoenen: een milde, droge winter van oktober tot maart, een hete, vochtige zomer van maart tot juni en een vochtig, warm regenseizoen (moesson) van juni tot oktober.

Sinds de oprichting in 1991 steunt Kimon het Samaritan Children Home in Savar, zo’n 30 kilometer vanaf de hoofdstad Dhaka in Bangladesh. Het Samaritan Children Home is een kernactiviteit van de particuliere organisatie HELP Bangladesh, waarbij de letters HELP staan voor Health, Education, Leadership en Program (gezondheid, onderwijs, leiderschap en programma).

Woonvormen
In het Samaritan Children Home worden ruim 400 wezen, halfwezen, straatkinderen en kinderen uit zeer arme gezinnen opgevangen. Een oase te midden van een land dat geteisterd wordt door armoede en natuurrampen. Kinderen die anders grote kans zouden hebben rechtstreeks in de goot te belanden, ontvangen hier onderdak, eten, kleding, onderwijs en een christelijke opvoeding. Het doel is hen zo op te voeden dat ze uiteindelijk op eigen benen kunnen staan. Het is belangrijk dat in deze door de Islam gedomineerde maatschappij straks goed opgeleide en toegeruste christenjongeren instromen.

Onderwijs
Het belangrijkste doel is de kinderen te voorzien van alle vereisten die nodig zijn om te kunnen groeien. Naast de basisbehoeften van voedsel, onderdak en kleding krijgt daarom ook onderwijs hoge prioriteit. Samaritan Children Home Primary en High School biedt de kinderen onderwijs vanaf de playgroup (kleuterschool) tot grade 10 (laatste klas van het voortgezet onderwijs). Voor de meisjes die niet goed kunnen leren is er vakonderwijs in de vorm van een naaiproject. Hier leren zij dameskleding te maken voor vrouwen uit de omgeving. Voor de jongens met leerproblemen is er het mechanisch opleidingscentrum waar ze onder andere leren lassen, frezen en boren. De opleiding duurt een jaar en wordt gegeven in kleine groepjes zodat er meer tijd en aandacht aan deze jongens gegeven kan worden.

Evangelisatie
De meeste kinderen die in het Samaritan Children Home wonen, hebben een islamitische, boeddhistische of hindoeïstische achtergrond. Slechts een enkeling is christen. Hier komen de kinderen in aanraking met het Evangelie. Elke dag wordt begonnen en geëindigd met een samenkomst in de chapel (kapel op het terrein van het Samaritan Children Home) waarbij samen gezongen, gebeden en uit de Bijbel gelezen wordt. Oudere kinderen vervullen om de beurt diverse taken bij deze samenkomsten en leren zo ook het Evangelie uit te dragen.

Sponsorkinderen
Het Samaritan Children Home wordt niet door de overheid gesubsidieerd en is volledig afhankelijk van giften. Organisaties uit diverse landen zijn hierbij betrokken. Kimon biedt onder ander steun in de vorm van een sponsorproject. Wilt u meer weten over het sponsorprogramma of zoekt u een sponsorkindje? Kijk dan op de pagina sponsorkinderen.

Klik hier voor de site van het Samaritan Children Home.

Doneren
Doneer onder andere voor dit project op:

Hoofdstad Dhaka
Taal Bengaals
Inwoners 166.280.712
Oppervlakte 143.998 km²
Levensverwachting 70 jaar
Religie Islam: 89,5%
Hindoeïsme: 9,6%
Kindersterfte 45/1000
HIV besmetting 0,1%
  • Verslag Bangladesh - Een zachte bries komt de klas binnen. Wat blaadjes dwarrelen door de deuropening. Ik sta bij het schoolbord met een wit krijtje in m’n handen. 49 paar verwachtingsvolle ogen kijken Lees meer...

Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

IBAN

IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
KVK: 4102 4606

ANBI Status

Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

Download:
Overeenkomst periodieke gift
Advertentiekaart (bedrijven)

Openingstijden

Zondag Gesloten
Maandag 08:30–17:00
Dinsdag 08:30–17:00
Woensdag 08:30–17:00
Donderdag 08:30–17:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten