Marianne Janse | <span style="font-size: 18px;font-weight: normal;"> Oekraïne, Kindertehuis Svaliava</span>

  • Kimon
  • Marianne Janse | <span style="font-size: 18px;font-weight: normal;"> Oekraïne, Kindertehuis Svaliava</span>
Marianne Janse veldwerkers

Marianne Janse | Oekraïne, Kindertehuis Svaliava

  • € 88.182,14 Gedoneerd
  • € 96.525,00 Doelstelling
  • 21 Donateurs
91.36% opgehaald

Over de campagne

Over de missie
Kan ook een vrouw haar zuigeling vergeten, dat zij zich niet ontferme over den zoon haars buiks? Ofschoon deze vergate, zo zal Ik toch u niet vergeten‘. Jesaja 49:15

Voorstellen
Ik ben Marianne Janse en ik woon en werk sinds 2016 in Oekraïne. Toen ik voor het eerst kennis maakte met de baby’s die achtergelaten werden door hun ouders in het ziekenhuis, raakte het me dat ze door iedereen vergeten lijken te zijn. Dat is zichtbaar in kleine, onbelangrijke dingen; een klein jongetje in een veel te grote roze hartjestrui, omdat niemand de moeite neemt hem leuk aan te kleden, maar ook in grote dingen die van levensbelang zijn; niemand die zich inzet om een operatie voor een kindje met een hartprobleem te regelen.

Door iedereen vergeten
Een moeder die haar kind vergeet is iets totaal onnatuurlijks, en toch zijn in Oekraïne zoveel kinderen die in eenzaamheid opgroeien en hun eigen ouders niet eens kennen. Deze kinderen liggen 24 uur per dag in bed en krijgen alleen de noodzakelijke zorg, zonder liefde en oprechte aandacht. Vaak heeft dat niet te maken met harteloosheid van het personeel, maar vooral met het aantal kinderen.

Oorzaak
Vanwege armoede, alcoholproblemen en ziekte kunnen veel kinderen niet thuis wonen. Op dit moment leven er ongeveer 100.000 kinderen in internaten of kindertehuizen. Ook worden veel jonge kinderen opgevangen in ziekenhuizen en brengen daar het grootste gedeelte van de tijd door in hun bed. Vaak worden kinderen hier niet gezien als een uniek en waardevol bezit, maar meer als een van de vele kinderen.

Kostbaar in Zijn oog
Ik geloof dat God deze kinderen niet vergeet en dat ze ontzettend waardevol voor Hem zijn. Ik ben dankbaar dat ik samen met Nederlandse collega’s iets van Zijn liefde aan deze baby’s mag doorgeven. Door met ze te knuffelen, met ze te spelen en hen te stimuleren in hun ontwikkeling. Met hen te lachen en te zingen. Ik geloof dat deze aandacht hoort bij de eerste levensbehoeften van een kind. De afgelopen jaren hebben we mogen zien dat de kinderen door aandacht veranderden. Stille baby’s, waar je moeilijk contact mee kan krijgen, worden baby’s die van zich laten horen en reageren op hun omgeving en andere mensen.

Werken in Svaliava
Door de nieuwe Oekraïense wetgeving zullen kinderen in de toekomst niet langer opgevangen worden in het ziekenhuis, maar zullen ze direct naar het kindertehuis worden gebracht. Ons werk in het ziekenhuis in Vynohradiv zal dan ook stoppen. Samen met mijn collega Mirjam Marijs hopen we vanaf de zomer 2020 met stichting Kimon te gaan werken in het kindertehuis in Svaliava. Hier zullen we ons werk van de afgelopen jaren voortzetten: Gods liefde doorgeven aan kwetsbare kinderen.

Opkomen voor het kwetsbare kind
Eenzaamheid is het grootste probleem voor kinderen die in een kindertehuis opgroeien. Ieder kind heeft iemand nodig die voor hem of haar opkomt, die luistert en zich zorgen om hen maakt. Maar ook iemand die geniet van elke ontwikkeling die het kind doormaakt en ziet hoe bijzonder hij is en hen in gebed bij God brengt.

Doelgroep jongere kind
In het kindertehuis in Svaliava wonen kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Een gedeelte van deze kinderen heeft een (aangeboren) handicap of aandoening. Juist deze kinderen hebben veel persoonlijke aandacht nodig en zijn zelf niet in staat deze aandacht ‘op te eisen’. Mijn verlangen is om er voor deze kinderen te zijn, oefeningen met hen te doen en met hen te spelen, maar vooral met heel mijn hart van hen te houden en zo de liefde die God mij heeft gegeven aan hen door te geven.

Doneren via de doneer knop kost € 0,35 per transactie. Uw bijdrage overmaken via onderstaand bankrekeningnummer is kosteloos.

IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44, ten name van: Stichting Kimon
Vergeet niet om bij een bankoverschrijving de naam van de veldwerker te vermelden. (Marianne Janse)

Bankoverschrijvingen zijn niet direct zichtbaar in de bovenstaande thermometer, maar worden periodiek toegevoegd.

Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

IBAN

IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
KVK: 4102 4606

ANBI Status

Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

Download:
Overeenkomst periodieke gift
Advertentiekaart (bedrijven)

Openingstijden

Zondag Gesloten
Maandag 08:30–17:00
Dinsdag 08:30–17:00
Woensdag 08:30–17:00
Donderdag 08:30–17:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten