Andriy Bohanguck

Andriy Bohanguck

Op 5-jarige leeftijd werd bij Andriy autisme vastgesteld. Dankzij de inspanningen van zijn ouders en leerkrachten kon Andriy zonder noemenswaardige problemen 11 klassen afmaken en kreeg hij een diploma van de middelbare school. Andriy heeft een fenomenaal geheugen, hij onthoudt veel details. Na zijn middelbare school schreef Andriy zich in bij de Open Internationale Universiteit van Oekraïne en studeert hij (in correspondentievorm) om een rechtendiploma te halen. Maar afstandsonderwijs levert geen praktische vaardigheden op en die zijn juist wel nodig om kunnen functioneren in het dagelijks leven. Daarom hebben zijn ouders Andriy aangemeld bij Perspectiva 21.3 Center. Voor Andriy is een opleiding aan het Perspectiva 21.3 de enige opleiding die is afgestemd op zijn speciale behoeften.

Perspectiva 21.3
Perspectiva 21.3 is een christelijke organisatie in Brovary, een voorstad van Kiev, die opkomt voor de belangen van mensen met het Syndroom van Down, autisme en andere verstandelijke beperkingen. Naast het veranderen van de publieke opinie over mensen met een verstandelijke beperking, biedt het project ook concreet hulp in de vorm van speciaal onderwijs, het creëren van passende banen, ondersteuning op de werkplek en begeleiding naar zelfstandig wonen. In maart 2021 heeft Perspectiva 21.3 een lunchroom geopend die dient als stage- en toekomstige werkplek. Verder is in september 2021 gestart met een centrum voor sociale adaptatie en arbeidsadaptatie waar na het speciaal onderwijs verder geleerd kan worden. Een groot voordeel van dit privécentrum is dat de christelijke identiteit voor 100% behouden kan worden. Wel betekent dit dat het centrum volkomen afhankelijk is van ouderbijdragen en giften van kerken, bedrijven en sponsors. Kimon steunt dit project middels het sponsorprogramma.


Ja, ik sponsor Andriy Bohanguck voor €1,- per dag!  Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

  IBAN

  IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
  KVK: 4102 4606

  ANBI Status

  Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

  Download:
  Overeenkomst periodieke gift
  Advertentiekaart (bedrijven)

  Openingstijden

  Zondag Gesloten
  Maandag 09:00–17:00
  Dinsdag 09:00–17:00
  Woensdag 09:00–17:00
  Donderdag 09:00–17:00
  Vrijdag Gesloten
  Zaterdag Gesloten