Danyil Novikov

Danyil Novikov

Mijn familie bestaat uit mijn vader, moeder, zus Milana en mijn kat Sammy. Mijn geboortestad is Kyiv. Ik heb autisme. Sinds ik een klein kind was, hebben mijn ouders en mijn grootouders me geleerd om onafhankelijk te zijn. Ik hou ervan om te koken en mijn familie te verwennen, schoon te maken, te sporten en naar muziek te luisteren. Ik heb de 9e klas afgemaakt op een speciale school. Na het uitbreken van de oorlog hebben we een tijdje in Oostenrijk gewoond. Ik had veel heimwee naar Oekraïne en huilde de eerste zes maanden bijna elke dag. Ik bleef een heel jaar thuis en kon niet met mensen communiceren omdat ik de taal niet snel kon leren. Na 1,5 jaar in het buitenland besloten we terug te keren naar Oekraïne. Ik ben blij dat ik weer thuis ben! Ik studeer nu bij Perspectiva 21.3. Ik vind het erg leuk en leer veel. Ik houd erg van tekenen en schilderen. Onze kunstleraar zegt dat ik makkelijk striptekenaar zou kunnen worden.

Perspectiva 21.3
Perspectiva 21.3 is een christelijke organisatie in Brovary, een voorstad van Kiev, die opkomt voor de belangen van mensen met het Syndroom van Down, autisme en andere verstandelijke beperkingen. Naast het veranderen van de publieke opinie over mensen met een verstandelijke beperking, biedt het project ook concreet hulp in de vorm van speciaal onderwijs, het creëren van passende banen, ondersteuning op de werkplek en begeleiding naar zelfstandig wonen. In maart 2021 heeft Perspectiva 21.3 een lunchroom geopend die dient als stage- en toekomstige werkplek. Verder is in september 2021 gestart met een centrum voor sociale adaptatie en arbeidsadaptatie waar na het speciaal onderwijs verder geleerd kan worden. Een groot voordeel van dit privécentrum is dat de christelijke identiteit voor 100% behouden kan worden. Wel betekent dit dat het centrum volkomen afhankelijk is van ouderbijdragen en giften van kerken, bedrijven en sponsors. Kimon steunt dit project middels het sponsorprogramma.


Ja, ik sponsor Danyil Novikov voor €1,- per dag!  Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

  IBAN

  IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
  KVK: 4102 4606

  ANBI Status

  Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

  Download:
  Overeenkomst periodieke gift
  Advertentiekaart (bedrijven)

  Openingstijden

  Zondag Gesloten
  Maandag 09:00–17:00
  Dinsdag 09:00–17:00
  Woensdag 09:00–17:00
  Donderdag 09:00–17:00
  Vrijdag Gesloten
  Zaterdag Gesloten