Nastia Len

Nastia Len

Nastia is geboren met het syndroom van Down. Haar ouders hadden dit niet verwacht en waren in het begin erg in de war. Ondanks het feit dat artsen hen vertelden dat het onmogelijk was om dergelijke kinderen normaal op te voeden en te onderwijzen, waren de ouders vastbesloten om Nastia niet weg te geven. Nastia ontwikkelde zich bijna als een normaal kind. Na het behalen van haar schooldiploma ging Nastia studeren aan de Technische Hogeschool, waar een programma was voor jongeren met een handicap. Na drie jaar studeren is Nastia afgestudeerd met een koksdiploma van de 3e categorie. Na haar afstuderen is het niet gemakkelijk om een werkplek te vinden. Nu studeert Nastia bij het Perspectivia 21.3 Centrum voor Sociale Adaptie en Arbeidstraining en loopt stage bij Café 21.3 en Bakkerij 21.3.

Perspectiva 21.3
Perspectiva 21.3 is een christelijke organisatie in Brovary, een voorstad van Kiev, die opkomt voor de belangen van mensen met het Syndroom van Down, autisme en andere verstandelijke beperkingen. Naast het veranderen van de publieke opinie over mensen met een verstandelijke beperking, biedt het project ook concreet hulp in de vorm van speciaal onderwijs, het creëren van passende banen, ondersteuning op de werkplek en begeleiding naar zelfstandig wonen. In maart 2021 heeft Perspectiva 21.3 een lunchroom geopend die dient als stage- en toekomstige werkplek. Verder is in september 2021 gestart met een centrum voor sociale adaptatie en arbeidsadaptatie waar na het speciaal onderwijs verder geleerd kan worden. Een groot voordeel van dit privécentrum is dat de christelijke identiteit voor 100% behouden kan worden. Wel betekent dit dat het centrum volkomen afhankelijk is van ouderbijdragen en giften van kerken, bedrijven en sponsors. Kimon steunt dit project middels het sponsorprogramma.


Ja, ik sponsor Nastia Len voor €1,- per dag!  Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

  IBAN

  IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
  KVK: 4102 4606

  ANBI Status

  Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

  Download:
  Overeenkomst periodieke gift
  Advertentiekaart (bedrijven)

  Openingstijden

  Zondag Gesloten
  Maandag 09:00–17:00
  Dinsdag 09:00–17:00
  Woensdag 09:00–17:00
  Donderdag 09:00–17:00
  Vrijdag Gesloten
  Zaterdag Gesloten