Edinho Fernandes da Cunha

 • Kimon
 • Edinho Fernandes da Cunha
Edinho Fernandes da Cunhe

Edinho Fernandes da Cunha

Edinho Fernandes da Cunha is geboren op 20 Juli 2009. Hij woont in Buba, in de wijk Amizade, in de provincie: Quinara. Hij komt uit een arm gezin. De vader van Edinho heeft alleen een klein stukje grond bij zijn huis om te bewerken. Hij heeft eigenlijk geen werk. De moeder van Edinho zorgt voor het huishouden. De oudste broer van 25 heeft een baan en zorgt voor wat inkomen voor het gezin en voor zijn eigen gezin. Verder heeft Edinho nog een broer van 20 en twee zusjes van 10 en 1 jaar. De familie van Edinho is moslim. Edinho is geboren met Cerebrale Parese in een licht vorm. Hij heeft wat verminderde kracht in zijn rechterarm en -been. Edinho schrijft met links. ’s Middags gaat Edinho naar school. Hij zit in de 4e klas. Edinho houdt van helpen. In zijn vrije tijd helpt hij zijn moeder met klusjes in en rond het huis en hij probeert ook zelf wat te verdienen door kleren te verkopen. Edinho heeft een sponsor nodig, zodat het schoolgeld en schoolspullen betaald kunnen worden. Ook kunnen er dan af en toe nieuwe kleren gekocht worden. Verder kan er gekeken worden of de spierkracht versterkt kan worden door het doen van oefeningen.

Land
Guinee-Bissau, een land in het westen van Afrika, grenzend aan de Atlantische Oceaan en aan de landen Senegal en Guinee. De officiële taal van Guinee-Bissau is Portugees. Guinee-Bissau behoort tot de allerarmste landen ter wereld. Inwoners zijn vrijwel geheel afhankelijk van de opbrengsten van het land. Er is geen openbare elektriciteitsvoorziening en zelfs in de steden is drinkbaar water niet vanzelfsprekend, laat staan in de afgelegen dorpjes. Vrouwen en kinderen slepend met grote jerrycans water is een dagelijks terugkerend beeld. Een groot deel van de bevolking hangt het animisme aan, een natuurgodsdienst waarbij krachten uit de natuur aanbeden worden. Het animisme kenmerkt zich ook door angst voor ziekte of onheil. Kinderen met een beperking worden in Guinee-Bissau dan ook gezien als veroorzakers van ziekten, ellende en de dood in families. Daarom wil een groot deel van de gemeenschap niets met gehandicapte kinderen te maken hebben en werpt hen weg. Deze ‘onzichtbare’ kinderen, nu vaak verborgen in donkere hutten, wil Kimon naar buiten halen en letterlijk in het licht zetten.

Project Jedidja
Het team van Jedidja is werkzaam in de provincies Quinará en Tombali, een groot gebied in zuidwest Guinee-Bissau. Daar realiseert Jedidja zorg voor ruim 500 kinderen met een beperking en stimuleert hen in de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Deze zorg is gebaseerd op een CBR-aanpak (Community Based Rehabilitation) waarbij kinderen binnen de eigen familie en gemeenschap opgroeien. Daar ontvangen ze zorg en begeleiding en worden ze maandelijks bezocht door een ambulant begeleider. Centraal staat hierbij de boodschap naar de ouders: uw kind is een waardevol schepsel! Daarnaast ontvangen kinderen passend onderwijs zodra dat mogelijk is.


Ja, ik sponsor Edinho Fernandes da Cunha voor €1,- per dag!



  Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

  IBAN

  IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
  KVK: 4102 4606

  ANBI Status

  Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

  Download:
  Overeenkomst periodieke gift
  Advertentiekaart (bedrijven)

  Openingstijden

  Zondag Gesloten
  Maandag 09:00–17:00
  Dinsdag 09:00–17:00
  Woensdag 09:00–17:00
  Donderdag 09:00–17:00
  Vrijdag Gesloten
  Zaterdag Gesloten