Shoronika Maria Rebeiro

 • Kimon
 • Shoronika Maria Rebeiro
Shoronika Maria Rebeiro

Shoronika Maria Rebeiro

Shoronika is geboren op 14 januari 2015 en opgegroeid in het district Dhaka, in het midden van Bangladesh. Ze heeft allebei haar ouders nog, maar als gevolg van een scheiding is de gezinssituatie erg zorgelijk. Haar vader werkt als dagloner. De moeder van Shoronika heeft geen werk. Shoronika heeft drie zussen en het gezin is lid van de Katholieke kerk.

De ouders van Shoronika zijn erg arm en door de scheiding van haar ouders is de situatie van het gezin er niet beter op geworden. Om Shoronika de kans te geven onderwijs te volgen, is zij in januari 2022 door haar oma naar het Samaritan Children Home gebracht. Door sponsoring is het mogelijk een toekomst op te bouwen en later in haar eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Het sponsorgeld wordt gebruikt voor de kosten om in het kindertehuis te wonen en om schoolspullen en kleren voor Shoronika te kopen.

Land
Bangladesh is één van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Door de laaggelegen ligging aan de monding van grote rivieren is het land erg vruchtbaar, maar zijn er ook vaak overstromingen. Bangladesh heeft een tropisch klimaat dat gekenmerkt wordt door drie seizoenen: een milde, droge winter van oktober tot maart, een hete, vochtige zomer van maart tot juni en een vochtig, warm regenseizoen (moesson) van juni tot oktober. Bangladesh is een islamitisch land. De tweede grote godsdienst is het hindoeïsme. Daarnaast is nog een klein deel van de bevolking boeddhist of christen.

Samaritan Children Home
Sinds de oprichting van Stichting Kimon in 1991 steunen wij het project Samaritan Children Home in Savar, bij de hoofdstad Dhaka. Een oase te midden van een land dat geteisterd wordt door armoede en natuurrampen. Hier worden ruim 400 wezen en halfwezen uit zeer arme gezinnen opgevangen. Kinderen die anders grote kans zouden hebben rechtstreeks in de goot te belanden, ontvangen hier onderwijs en een christelijke opvoeding, en krijgen zo een toekomst. Het is belangrijk dat in deze door de islam gedomineerde maatschappij straks goed opgeleid en toegeruste christenjongeren instromen.


Ja, ik sponsor Shoronika Maria Rebeiro voor €1,- per dag!  Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

  IBAN

  IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
  KVK: 4102 4606

  ANBI Status

  Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

  Download:
  Overeenkomst periodieke gift
  Advertentiekaart (bedrijven)

  Openingstijden

  Zondag Gesloten
  Maandag 08:30–17:00
  Dinsdag 08:30–17:00
  Woensdag 08:30–17:00
  Donderdag 08:30–17:00
  Vrijdag Gesloten
  Zaterdag Gesloten