Vlada Potanina

Vlada Potanina

Na de geboorte werd bij Vlada het Prader-Willisyndroom vastgesteld. Tijdens de kleutertijd communiceerde Vlada zelden met leeftijdsgenootjes omdat ze hun acties niet begreep, ze sliep veel en begon pas laat met lopen. Vlada kwam op een goede kleuterschool terecht waar verzorgers, assistenten en leerkrachte haar veel aandacht gaven. Daarna heeft ze 4 jaar in de ‘Joy-klas’ gezeten. Daar leerde hardop lezen, tekst begrijpen en in eenvoudige zinnen antwoorden. Het tempo van denken, aandacht en werken is laag. Hierna stapte Vlada over naar Perspectiva 21.3 Centrum voor Sociale Adaptie en Arbeidstraining. Daar leert ze praktische en sociale vaardigheden. De oorlog heeft alles in het leven enorm veranderd en maakte Vlada depressief. Vlada doet goed haar best. In het Centrum toont Vlada zichzelf als een betrouwbaar en verantwoordelijk persoon. Ze is als een oudere zus voor andere studenten. Ze heeft een rustig karakter, maar houdt ook van grapjes en gezelligheid in het Centrum.

Perspectiva 21.3
Perspectiva 21.3 is een christelijke organisatie in Brovary, een voorstad van Kiev, die opkomt voor de belangen van mensen met het Syndroom van Down, autisme en andere verstandelijke beperkingen. Naast het veranderen van de publieke opinie over mensen met een verstandelijke beperking, biedt het project ook concreet hulp in de vorm van speciaal onderwijs, het creëren van passende banen, ondersteuning op de werkplek en begeleiding naar zelfstandig wonen. In maart 2021 heeft Perspectiva 21.3 een lunchroom geopend die dient als stage- en toekomstige werkplek. Verder is in september 2021 gestart met een centrum voor sociale adaptatie en arbeidsadaptatie waar na het speciaal onderwijs verder geleerd kan worden. Een groot voordeel van dit privécentrum is dat de christelijke identiteit voor 100% behouden kan worden. Wel betekent dit dat het centrum volkomen afhankelijk is van ouderbijdragen en giften van kerken, bedrijven en sponsors. Kimon steunt dit project middels het sponsorprogramma.


Ja, ik sponsor Vlada Potanina voor €1,- per dag!  Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

  IBAN

  IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
  KVK: 4102 4606

  ANBI Status

  Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

  Download:
  Overeenkomst periodieke gift
  Advertentiekaart (bedrijven)

  Openingstijden

  Zondag Gesloten
  Maandag 09:00–17:00
  Dinsdag 09:00–17:00
  Woensdag 09:00–17:00
  Donderdag 09:00–17:00
  Vrijdag Gesloten
  Zaterdag Gesloten