Madagaskar, Midongy

  • Kimon
  • Madagaskar, Midongy
Hosanna Madagaskar

Madagaskar | Hosanna

Sinds september 2022 wonen Wouter en Sanne van Holst met hun kinderen in Madagaskar. Zij zijn in Amporoforo een kinderbijbelclub gestart, die iedere zaterdag door zo’n 60-100 kinderen uit de omgeving wordt bezocht. Op deze manier mogen deze kinderen bereikt worden met het Evangelie. Wat verder naar het zuiden, in de buurt van Vangaindrano, ligt een vallei. Deze vallei ligt afgelegen, omdat er geen weg naartoe is. Het Evangelie is hier nauwelijks gebracht. In deze vallei zijn veel zorgen omtrent voedselzekerheid, gezondheid en criminaliteit.

Wouter en Sanne van Holst voelen zich geroepen om samen met hun kinderen in de buurt van Vangaindrano te gaan wonen en vandaaruit te gaan werken. Zij hebben daar inmiddels een stuk grond gekocht om een woning op te bouwen.

Ze hopen hier in de eerste plaats het Evangelie te brengen door middel van een kinderbijbelclub. Verder zal gezocht worden naar mogelijkheden om de bevolking te bereiken en zo een tweede project te starten in dit gebied.

De eerste prioriteit is het aanleggen van een weg naar de vallei, zodat deze bereikbaar wordt. Hierna zal de vallei makkelijker bezocht kunnen worden, en kunnen contacten gelegd worden met de bevolking en de oudsten, om het vertrouwen te winnen. Er zijn al contacten met de leider van de regio waar deze vallei ook onder valt. Door deze contacten hopen Wouter en Sanne meer inzicht te krijgen in de problemen die er spelen en welke vormen van hulp nodig zijn. De kinderbijbelclub in Amporoforo wordt nu gehouden in een lokale kerk, zodat de verkondiging van het Evangelie onder de kinderen door mag gaan.

Doneren via onderstaande knop kost € 0,35 per transactie. Uw bijdrage overmaken via onderstaand bankrekeningnummer is kosteloos.

IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44, ten name van: Stichting Kimon
Vergeet niet om bij een bankoverschrijving de naam van het project te vermelden. (Hosanna Madagaskar)

Hosanna Madagaskar

Door slechts één steen te doneren á € 1,00 helpt u al mee met de realisatie van een clubgebouw voor Hosanna! Klik snel verder (op de foto) en doneer!

Familie Van Holst

Over ons
Wij zijn Wouter en Sanne van Holst uit Rijssen. We zijn gezegend met drie kinderen, Anna (2014), Nathan (2015) en Daniël (2020). Wouter heeft een technische opleiding gedaan. Sanne was gastouder tot Anna geboren werd. In september 2022 zijn wij vertrokken naar Madagaskar.

Roeping
In 2012 zijn we drie weken op werkvakantie geweest naar een kinderhuis in Oeganda. Al deze kwetsbare kindertjes hebben ons hart geraakt en niet meer losgelaten. Het werd ons gebed om in de toekomst iets te kunnen betekenen voor kwetsbare kinderen. Het stille verlangen in ons hart bleef, het werd een sterk verlangen. De vraag kwam in ons op: waar maakt men zich allemaal druk om in ons rijke land? Hoeveel mensen leven er in armoede, hebben geen werk en geen eten? Het leed in de wereld is zo ontzettend groot! In 2020 kwam er op bijzondere wijze een project in Madagaskar op ons pad. We geloven dat de Heere ons naar Madagaskar heeft geleid. Er is veel nood in Madagaskar, in materieel en geestelijk opzicht. We hopen hier door woord en daad het Evangelie uit te dragen.

Familie Strokap

Over ons
Wij zijn Mark en Roliena Strokap met onze kinderen Seth (2010), Ezra (2012), Jefta (2014), Rebecca (2016) en Elisah (2018). We zijn opgegroeid in Rijssen en samen met onze kinderen wonen we daar nog steeds. Mark is vrachtwagenchauffeur van beroep en Roliena is werkzaam in het onderwijs. We voelen ons gezegend met alle zegeningen die we van God krijgen.

Roeping
In september 2022 zijn Wouter en Sanne van Holst met hun kinderen naar Madagaskar gegaan om daar kinderwerk op te zetten. Naar ons kwam de vraag of dit project met de naam ‘Hosanna’ ook niet wat voor ons zou zijn. Er ligt veel werk en de bevolking wacht. Biddend zijn we op zoek gegaan naar het antwoord op deze vraag. Uiteindelijk kwamen we beiden op het punt dat we geen ‘nee’ meer konden zeggen en ervan overtuigd waren dat we moesten gaan. Zo de Heere wil en wij leven hopen wij begin 2024 te vertrekken naar Madagaskar.

 Hoofdstad Antananarivo
 Taal Frans, Merina (Malagassisch)
 Inwoners 26.955.737
 Oppervlakte 587.295 km²
 Levensverwachting 65 jaar
 Religie Volksgeloof, christendom
 Kindersterfte 40/1000
 HIV besmetting 0,2%

Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

IBAN

IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
KVK: 4102 4606

ANBI Status

Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

Download:
Overeenkomst periodieke gift
Advertentiekaart (bedrijven)

Openingstijden

Zondag Gesloten
Maandag 08:30–17:00
Dinsdag 08:30–17:00
Woensdag 08:30–17:00
Donderdag 08:30–17:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten