Roemenië, Drobeta-Turnu Severin

  • Kimon
  • Roemenië, Drobeta-Turnu Severin

Roemenië | Drobeta-Turnu Severin

Aan de Donau, in het zuidwesten van Roemenië, ligt de stad Drobeta-Turnu Severin. Het is de hoofdstad van de provincie Mehedinti, een onderontwikkeld gebied van Roemenië. In deze regio heeft veldwerker Jantina Bucur-Mastenbroek kinder- en tienerwerk opgezet.

Evangelisatie
Om het kinderevangelisatiewerk in Roemenië mogelijk te maken, wordt samengewerkt met christenen uit de plaatselijke kerkelijke gemeenten. Wekelijks organiseert Jantina clubs voor kinderen en tieners. Naast de weinige kinderen uit de betreffende gemeente worden ook kinderen uit de omliggende dorpen voor deze clubs uitgenodigd. Daarnaast worden er in de zomerperiode vakantiebijbelweken en tijdens de christelijke feestdagen speciale kinderevangelisaties georganiseerd.

Onderwijs
Veel kinderen in dit deel van Roemenië haken vroegtijds af op school of kunnen door een achterstand in hun ontwikkeling de leerstof niet bijhouden. Door de clubs en het bezoekwerk dat Jantina doet, worden de kinderen gestimuleerd in hun ontwikkeling. Zij loopt een periode van het leven met het kind mee en biedt hulp op welk gebied dat ook maar nodig is. Daarnaast is Jantina als contactpersoon van de stichting AMEC (Asociatia Misionară pentru Educarea Copiilor), vertaald IKEG (Internationaal Kinder Evangelisatie Genootschap), ook betrokken bij het aansturen van andere kinderwerkers in de provincie.

Doneren
Doneer onder andere voor dit project op:

Jantina Bucur

Over mij
Mijn naam is Jantina Bucur-Mastenbroek. Op 5 juni 1985 ben ik in Ouddorp geboren. In 2009 ben ik door stichting Kimon en de Hersteld Hervormde gemeente van Ouddorp als veldwerker uitgezonden naar Roemenië. Ik ben getrouwd met Eugen en samen hebben we van God drie kinderen gekregen: een zoon Jamel (2014) en een tweeling Eva en Eliza (2016).

Roeping
Na het afronden van de pabo ben ik in 2006 naar Roemenië gegaan om daar een jaar lang vrijwilligerswerk te doen bij een toenmalige evangelisatie- en hulppost. Uiteindelijk ben ik nog een halfjaar langer gebleven om te ontdekken wat Gods plan was voor mijn leven. Van meerdere kanten werd mij duidelijk dat ik in Roemenië moest blijven om betrokken te blijven in de levens van de kinderen die ik een beetje had leren kennen.

 Hoofdstad Boekarest
 Taal Roemeens
 Inwoners 21.729.871
 Oppervlakte 238.391 km²
 Levensverwachting 78 jaar
 Religie Orthodox: 70%
Rooms-katholiek: 6%
 Kindersterfte 10/1000
 HIV besmetting 0,1%

Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

IBAN

IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
KVK: 4102 4606

ANBI Status

Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

Download:
Overeenkomst periodieke gift
Advertentiekaart (bedrijven)

Openingstijden

Zondag Gesloten
Maandag 09:00–17:00
Dinsdag 09:00–17:00
Woensdag 09:00–17:00
Donderdag 09:00–17:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten