Oekraïne, Pomichnaja

  • Kimon
  • Oekraïne, Pomichnaja

Oekraïne | Familiehuis & Bethesda

In Pomichnaja zijn plannen gemaakt en is gezocht naar een geschikte locatie om een huis op te zetten voor gehandicapte kinderen, wat “Bethesda” zou gaan heten. Steeds meer dreigde echter de uitbraak van een oorlog. Daarom is het plan “Bethesda” gepauzeerd, in de hoop dat er geen oorlog zou komen. Echter brak deze op 24 februari 2022 toch uit. Dit zorgde ervoor dat Stefanie moest vluchten naar het westen van Oekraïne, waardoor zij in Berehove terecht kwam. Berehove werd een toevluchtsoord voor vluchtelingen. De Heere heeft Stefanie laten zien deze vluchtelingen te mogen helpen. De Heere opende deuren om transporten met hulpgoederen naar Oekraine te laten komen.

Bethesda

Bethesda is een huis voor gehandicapte kinderen en betekent ‘huis van Barmhartigheid’. In de Bijbel staat geschreven dat Bethesda een badwater was voor zieken. Het water had genezende kracht.

Woonvormen
Het verlangen is om gehandicapte kinderen op te nemen in een tehuis. Niet zoals in een kindertehuis, maar als een liefdevol gezin. De opzet is daarom ook kleinschalig.

Medische zorg
In Oekraïne zijn veel gehandicapte kinderen. Velen van hen wonen in kindertehuizen waar de zorg erg slecht is. De kinderen liggen uren in hun bedjes en krijgen geen begeleiding in hun ontwikkeling. De noodzaak voor goede opvang voor gehandicapte kinderen is groot. In Bethesda zullen deze kinderen opgevangen en liefdevol verzorgd worden.

Evangelisatie
In Bethesda krijgen de kinderen ook een christelijke opvoeding. De begeleiders leven vanuit de Bron en laten zo Gods trouwe zorg en liefde aan de kinderen zien. Ook wordt er met of voor de kinderen gezongen en gebeden en worden er Bijbelverhalen verteld.

Sponsorkinderen
De kinderen die in Bethesda zullen komen wonen, worden opgenomen in het sponsorprogramma. Door één van deze kinderen te sponsoren steunt u het project heel concreet!

Doneren
Doneer onder andere voor dit project op:

Over mij
Ik ben Stefanie de Wildt, afkomstig uit Oud-Alblas en woon sinds 2017 in Oekraïne. Sinds begin 2020 ben ik bij Stichting Kimon betrokken en werkzaam in Pomichnaja. Een plaats op ongeveer drie uur rijden van Odessa, diep in Oekraïne.

Roeping
Bijna vier jaar geleden was ik voor een werkvakantie in Oekraïne. Mijn conclusie was duidelijk: dit is geen plaats voor mij. Hier ooit wonen? Dat zou niets voor mij zijn. Ik had werk naar mijn zin in Nederland, mijn familie en vrienden. Nee, ik zou hen niet achter kunnen laten. Dat anderen dat kunnen prima, maar ik niet. Tot de Heere mij liet zien wat Hij wilde met mijn leven. Ik kon niet anders dan besluiten om in Oekraïne te gaan werken onder kansarme kinderen.

 Hoofdstad Kiev
 Taal Oekraïens en Russisch
 Inwoners 43.733.762
 Oppervlakte 579.320 km²
 Levensverwachting 72 jaar
 Religie Oosters-Orthodox: 76,5%
Katholiek: 8%
Moslim: 1,1%
 Kindersterfte 8/1000
 HIV besmetting 0,9%
  • Noodhulp Oekraïne - Er is oorlog uitgebroken. Kinderen huilen. Zullen ze het overleven? Moeders huilen. Hoe zal de toekomst van haar kinderen eruitzien? Vaderharten huilen. Zullen zijn kinderen in vrede op kunnen groeien? Lees meer...
  • Perspectief 21/3 - Kimon steunt een project in Kiev, genaamd Perspectief 21/3. Een christelijk project dat zich richt op Bijbels onderwijs aan kinderen met het syndroom van Down. Het project wil deze kinderen Lees meer...

Stichting Kimon

  • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
  • 085 0407610
  • info@kimon.nl

IBAN

IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44
KVK: 4102 4606

ANBI Status

Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

Download:
Overeenkomst periodieke gift
Advertentiekaart (bedrijven)

Openingstijden

Zondag Gesloten
Maandag 08:30–17:00
Dinsdag 08:30–17:00
Woensdag 08:30–17:00
Donderdag 08:30–17:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten