Oekraïne, Pomichnaja

 • Kimon
 • Oekraïne, Pomichnaja

Over het project

Project Pomichnaja
Oekraïne kent veel beschadigde kansarme kinderen. Sommigen zijn uit huis gezet. Anderen door hun ouders in het ziekenhuis achtergelaten. De nieuwe woonvorm in Pomichnaja biedt deze beschadigde kinderen een veilig en warm thuis. Daar kunnen zij leven rondom een geopende Bijbel. Naast deze woonvorm werken we ook aan een soortgelijk concept voor gehandicapte kinderen in Pomichnaja.

Evangelisatie
In het familiehuis ontvangen onze pleegkinderen een christelijke opvoeding. Tijdens het dagprogramma worden Bijbelverhalen verteld en christelijke liederen aangeleerd. Bij het naar bed gaan wordt met de kinderen gebeden, zoals een vader en moeder dat doen. Het is onze wens hen iedere dag voor te leven uit de Bron. Zo werken we aan de basis van de christelijke opvoeding. Ook in de omgeving van het familiehuis verbreiden we het Evangelie richting de kleuterschool in Pomichnaja. In overleg met de kerk.

Woonvorm
Onze woonvorm lijkt op een ‘normaal’ gezin. Onze pleegkinderen noemen de pleegouders papa en mama. Om de woonvorm als gezin te laten functioneren is de opzet kleinschalig. Er mogen niet meer dan 10 kinderen worden opgenomen. ‘Onze’ kinderen wonen er permanent, totdat ze volwassen en zelfredzaam zijn.

Doneren
Doneer onder andere voor dit project op:

Over mij
Ik ben Stefanie de Wildt, afkomstig uit Oud-Alblas en woon sinds 2017 in Oekraïne. Sinds begin 2020 ben ik bij Stichting Kimon betrokken en werkzaam in Pomichnaja. Een plaats op ongeveer drie uur rijden van Odessa, diep in Oekraïne.

Roeping
Bijna 4 jaar geleden was ik voor een werkvakantie in Oekraïne. Mijn conclusie was duidelijk. Dit is geen plaats voor mij. Hier ooit wonen? Dat zou niets voor mij zijn. Ik had werk naar mijn zin in Nederland, mijn familie en vrienden. Nee, ik zou hen niet achter kunnen laten. Dat anderen dat kunnen prima, maar ik niet. Tot de Heere mij liet zien wat Hij wilde met mijn leven. Ik kon niet anders dan besluiten om in Oekraïne te gaan werken onder kansarme kinderen.

 Hoofdstad Kiev
 Taal Oekraïens en Russisch
 Inwoners 43.733.762
 Oppervlakte 579.320 km²
 Levensverwachting 72 jaar
 Religie Oosters-Orthodox: 76,5%
Katholiek: 8%
Moslim: 1,1%
 Kindersterfte 8/1000
 HIV besmetting 0,9%
 • Perspectief 21/3 - Kimon steunt een project in Kiev, genaamd Perspectief 21/3. Een christelijk project dat zich richt op Bijbels onderwijs aan kinderen met het syndroom van Down. Het project wil deze kinderen Lees meer...

Stichting Kimon

 • Laan van Westenenk 12, 7336 AZ Apeldoorn
 • 085 0407610
 • info@kimon.nl

IBAN: NL70 RABO 0157 5187 44

ANBI Status

Stichting Kimon is door de Belastingdienst aangewezen als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Dit houdt in dat uw giften aan Stichting Kimon zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Een gift is fiscaal aftrekbaar. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen.

Download:
Overeenkomst periodieke gift

Nieuwe veldwerkers

 1. Familie Blok
  193 dagen resterend
 2. Hans en Gerrie Kasbergen
  193 dagen resterend
 3. Marianne Janse
  193 dagen resterend
 4. Mirjam Marijs
  193 dagen resterend